Списание Australia Tennis Magazine публикува дълго и много интересно интервю с

...
Списание Australia Tennis Magazine публикува дълго и много интересно интервю с
Коментари Харесай

Тенисът използва същия език като живота - той те учи

Списание Australia Tennis Magazine разгласява дълго и доста забавно изявление с Григор Димитров, в което той споделя вижданията си за тениса и живота по-малко от месец, преди да влезе в Христова възраст (на 16 май).

Българинът още веднъж е огромна атракция за тенис почитателите и медиите, откакто се завърна в топ 10 на международната ранлиста. А предходната година по-това време беше излязъл от топ 30. Походът му назад към елита стартира малко по-късно.

Той игра на четири финала от късната есен на м. година насам, като завоюва един от тях, а два от изгубените три бяха от серията Мастърс 1000. Записа победи над Карлос Алкарас, Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Александър Зверев...

" Мисля, че на стадия, в който се намирам в кариерата си, с всяка минала година правя оценка от ден на ден и повече всичко, което мога да направя освен на корта, само че и в живота ", споделя Григор.

Заедно с треньорите си Дани Валверду и Джейми Делгадо първата ни ракета разчита на мощните си страни и се научава да приоритизира избрани аспекти, които въздействат на представянето му, като психологично здраве и хранене. Това му разрешава да поддържа положително неизменност в последно време.

" Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към доста разнообразни тенисисти... Трябва да можеш да правиш всичко поредно, а точно това се случва през последните осем, девет, дванадесет месеца. Беше мъчно. Имах доста, доста сложни мачове, които изгубих, само че продължих да имам вяра ", казва Димитров.

Следва въпрос за огромното трио на тениса - Роджър Федерер, Рафа Надал и Новак Джокович. Много почитатели и анализатори са на мнение, че тяхната епоха, историческа за тениса, му е попречила в цялостна степен да осъществя капацитета си.

Григор признава, че при започване на кариерата си уважението и възхищението към тях не са му разрешили да откри салдото, на който се радва в този момент.

" Бих споделил, че тенисът употребява същия език като живота, той те учи. Дисциплината е независимост, без значение дали играеш мач, или не, метафизичен споделя Григор Димитров. - Много от нещата, които върша в този момент, към този момент са просто метод на живот. Има толкоз доста неща, които са свързани и въобще не ги одобрявам за даденост. Това не ми оказа помощ доста, когато трябваше да се състезавам против тях и мисля, че трябваше да науча това малко повече с времето. "

Той повтаря към този момент изказана теза - че се усеща благополучен да е част от ерата на Голямата тройка. А след тяхната към този момент навлиза трето потомство тенисисти:

" За мен е доста забавно да съм очевидец по някакъв метод на три столетия, в които съм играл и даже на тенисисти от доста по-рано. Аз съм в неповторима и доста щастлива позиция да мога да се състезавам с всеки от тях ", продължава той.

Григор Димитров споделя, че гледа към бъдещето, само че живеейки към този момент ден за ден и без огромни упования.

" Едно нещо, което научих освен в спорта, само че даже и отвън него е, че имаме единствено сегашния миг. Бил съм в топ 10 и преди, бил съм номер 3 в света. Всичко беше ужасно, не ме разбирайте неправилно, само че в този момент имам разнообразни потребности, имам разнообразни борби, които би трябвало да повеждам. Единственото, което знам, е, че ги подчинявам малко по малко. А в крайна сметка нещата ще тръгнат в вярната посока ", приключва най-хубавият български тенисист.
" Григор, ще ме вземеш ли с теб в Милано някой уикенд? "
Медийният екип на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) постоянно употребява Григор Димитров за занимателни и закачливи видеа с въпроси и отговори, смешки с други тенисисти и т. н. Причината е ясна - той е харизматичен, харесван от почитателите и своите противници, има отличен британски и възприятие за комизъм.

В последното от през днешния ден, оповестено в формалните канали на ATP в обществените мрежи, главният воин е Григор, а негови " сътрудници " му задават въпроси. Сред тях личат Новак Джокович (друг изтъкнат майтапчия), Александър Бублик, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач... Известно е, че българинът е непосредствен с Бублик и Хуркач.

" Защо аз, пита Григор, аз съм толкоз елементарен? "

Dimi is bringing the vibes, and the players are bringing the questions...

Oh, and you heard it from, apparently Grigor smells perfect
— ATP Tour (@atptour)

Канадецът Оже-Алиасим не просто пита Димитров, а има молба към него - той знае, че първата ни ракета върви постоянно в Милано на пътувания през уикенди, може ли следващия път да го вземе и него и " разведе "?

" След като искаш, несъмнено, няма проблем ", отвръща задочно Григор. 

И разкрива какво ще му покаже - ще карат бързи коли, ще опитат хубава храна, малко шопинг и всичко останало от атмосферата на Милано. " Ще го планираме ", дава обещание най-хубавият ни тенисист. Двамата от време на време упражняват дружно в Монте Карло.

Новак Джокович отива в напълно друга посока - ние знаем, споделя той, че си почитател на гривните на " Ван Клийф ". Колко от тях имаш?

Във видеото можете да видите какво дава отговор Григор и каква добавка има от страна на най-успешния тенисист в историята.

Нататък следват закачливи въпроси от страна на Танаси Кокинакис, Томи Пол (не толкоз закачлив), Бублик и за край Хуркач. Полякът пита своя другар нещо, което вълнува доста хора по света във връзка с Димитров, изключително когато не става въпрос за тенис. И получава добър отговор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР